امروز شنبه  ۲۹ فروردين ۱۴۰۵

۱۴۰۵/۰۱/۱۰- ۱۶:۱۲ - مشاهده: ۱۲۹
تعداد بازدید:129 10 فروردین 1405 - 16:12
مصاحبه سفیر جمهوری اسلامی ایران در رم با رسانه Notizie Geopolitiche

مصاحبه سفیر جمهوری اسلامی ایران در رم با رسانه Notizie Geopolitiche

.

مصاحبه سفیر جمهوری اسلامی ایران در رم با انریکو اولیاری از Notizie Geopolitiche

 

1- جناب سفیر، کشور شما امروز زیر بمباران‌های اسرائیل و ایالات متحده قرار دارد، اما پاسخی غیرمنتظره با هدف قرار دادن منافع اسرائیل و آمریکا در منطقه ارائه کرده است. آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای در حال حاضر فرضیه گفت‌وگو با ایالات متحده را رد کرده است، با این حال جنگ نمی‌تواند برای مدت طولانی ادامه یابد. موضع شما در این باره چیست؟

این موضوع روشن است. ما جنگ را شروع نکردیم. یک تجاوز غیرقانونی و نامشروع علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکا و رژیم­ صهیونیستی آغاز شده و راهکار قطعی، توقف تجاوز است. حمله به ایران نقض آشکار منشور ملل متحد بوده و طبق مفاد همین منشور از جمله ماده 51 آن، ایران دارای حق ذاتی دفاع از خود است. پاسخ ایران در چارچوب این حق مشروع ارائه شده است. با توجه به تکرار تجاوز علیه ایران طی دو مرتبه در میانه مذاکرات، احتمال تکرار این امر در صورت برقراری یک آتش بس همچنان وجود دارد. بر این اساس، ما تاکید داریم که باید یک صلح پایدار برقرار شده و ضمن جبران خسارت­های تحمیل شده به ایران، ضمانت قوی برای عدم تکرار تجاوز نیز ارائه شود.

 

2- نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، حمله ایالات متحده و اسرائیل را «غیرقانونی» توصیف کرده است: آیا این موضع را کافی می‌دانید یا انتظار تعهد و اقدام بیشتری دارید؟

این موضع خانم ملونی در کنار محکوم کردن حمله وحشیانه به مدرسه دخترانه میناب، اقدامی قابل توجه و ارزشمند است؛ اما این حملات در خلاء صورت نگرفته و عامل این جنایت­ها یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز باید محکوم شوند. همچنانکه طبق مفاد منشور ملل متحد، همه کشورهای عضو سازمان ملل نسبت به محکومیت تجاوز به تمامیت ارضی و حاکمیت دیگر اعضا دارای تعهداتی هستند.

 

3- این درگیری پیش از این با اعتراضات گسترده‌ای همراه بود؛ ابتدا به دلیل بحران اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و سپس در حمایت از آزادی‌های فردی و اجتماعی بیشتر. با این حال بسیاری از مردم در آن حوادث جان خود را از دست دادند. در حال حاضر پیش‌بینی نتیجه این درگیری دشوار است، اما آیا می‌توان تصور کرد که ایرانِ فردا شاهد گشایش‌های بیشتری باشد؟

ابتدا مایلم به این نکته اشاره کنم که اکنون مشخص شده است آن ناآرامی­های مقدمه­ای برای عملیات نظامی نامشروع و غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران بودند. بدین نحو که دخالت­ها و نقش مخرب آمریکا و اسرائیل منجر به خشونت کشیده شدن ناآرامی­ها و اعتراضات مشروع بخشی از جامعه ایران با هدف ایجاد بهانه برای اقدام نظامی‌بود. همانطور که به یاد دارید، اعتراضات در هفته نخست در ایران ماهیت اقتصادی و معیشتی داشت که با پاسخ مناسب دولت و اتخاذ اقداماتی برای شنیده شدن مطالبات همراه شد؛ ولی همانطور که رئیس سابق سازمان سیا و یکی از وزرای اسرائیلی اعتراف کرد، حضور و نفوذ ماموران موسان و مواضع تحریک کننده ترامپ باعث به خشونت کشده شدن اعتراضات معیشتی و مشروع شد.

در دوره کنونی کشور ما درگیر دفاع از خود در مقابل متجاوز است و علاوه بر پاسخ قدرتمند نیروهای نظامی، حضور گسترده و مداوم مردم در خیابان در حمایت از دفاع در مقابل متجاوزان، همدلی و انسجام مردم و حاکمیت در مقابل دشمن خارجی را بازگو می­کند. در مورد آینده نیز قطعا حکومت در تعامل با مردم ایران و استفاده از ظرفیت ایجاد شده و انسجام کنونی، تصمیمات لازم برای بهبود وضعیت و جبران خسارات جنگ را اتخاذ خواهد کرد.

4- برنامه هسته‌ای، تسلیحات، زندانیان سیاسی: ایران در چارچوب یک مصالحه احتمالی چه امتیازهایی می‌تواند بدهد؟

همانطور که قبل از جنگ و در دوره کنونی در زمان دفاع از سوی مقامات سیاسی و نظامی‌گفته شده و حضور خیابانی مردم در زمان جنگ نیز آن را تایید کرده است، جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران آماده دفاع از کشور بوده و تحمیل جنگ کنونی را هزینه حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود می­داند. در چنین شرایطی، با پذیرش هزینه و فداکاری­های صورت گرفته، ایران از حقوق خود در حوزه­های مختلف دفاعی، هسته­ای و ... عقب­نشینی نخواهد کرد. طرح بهانه­های ساختگی برای تحمیل جنگ و تحریم علیه مردم ایران از جمله ادعاهای ساختگی در مورد ماهیت صلح­آمیز برنامه­ هسته­ای و ماهیت دفاعی توانمندی­های نظامی خلل در اراده و تصمیم ما نخواهد داشت. ما ضمن آمادگی برای حل اختلافات در چارچوب راهکارهای دیپلماتیک، از حقوق خود عقب­نشینی نخواهیم کرد. به یاد داشته باشید که ایران حسن­نیت خود را برای حل مسالمت آمیز اختلافات اثبات کرد و این طرف مقابل بود که دو مرتبه در میانه مذاکرات به دیپلماسی خیانت کرد.

 

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما